Edukacija i seminari

Ovdje se otvaraju vrata fascinantnog svijeta genetike gdje približavamo temeljne koncepte, najnovija istraživanja i primjene u praksi.

Medicina životnog stila i genetika: kako kombinirati pozitivne promjene u načinu života s genetskim čimbenicima?

dr. sc. Ivana Kolčić, dr. med.

7.12.2023 u 18:00 sati

Prijave do 5.12.2023

Predavanje “Medicina životnog stila i genetika: kako kombinirati pozitivne promjene u načinu života s genetskim čimbenicima?” istražuje interakciju između načina života i genetskih faktora u održavanju zdravlja. Ovaj koncept naglašava važnost prilagodbe životnih navika kao što su prehrana, tjelesna aktivnost i upravljanje stresom kako bi se smanjili rizici povezani s naslijeđenim genetskim predispozicijama. Kroz personalizirane pristupe, pacijenti mogu bolje razumjeti svoje genetske predispozicije i donositi informirane odluke o svom načinu života kako bi postigli optimalno zdravlje. Ova integracija genetike i životnog stila postaje sve važnija u preventivnoj medicini i pruža temelj za individualizirane terapeutske strategije usmjerene na očuvanje i poboljšanje zdravlja.

Vaš genom, vaša budućnost: sekvenciranje cijelog genoma za zdravlje

dr.sc. Robert Belužić

14.12.2023 u 17:00 sati

Prijave do 12.12.2023

Predavanje “Vaš genom, vaša budućnost: sekvenciranje cijelog genoma za zdravlje” istražuje revolucionarnu tehniku sekvenciranja cijelog genoma i njezin potencijal za transformaciju načina na koji razumijemo i brinemo o vlastitom zdravlju. Razgovarat ćemo o tome kako sekvenciranje genoma omogućava dublje uvide u nasljedne faktore i potencijalne rizike za bolesti. Također ćemo istražiti praktične primjene ove tehnologije, uključujući personaliziranu medicinu i individualizirane tretmane. Pridružite nam se kako bismo zajedno istražili budućnost medicinske skrbi i kako genomi mogu oblikovati naše zdravstvene izbore.

Otkrivanje osobnog genetičkog rizika za rak: što trebate znati?

dr.sc. Tamara Žigman, dr. med

25.11.2023. u 11:00 sati

Prijave do 20.11.2023

Predavanje “Otkrivanje osobnog genetičkog rizika za rak: što trebate znati?” istražuje ključne aspekte genetičkih čimbenika u razvoju raka. Proučit ćemo važnost genetskih testova i kako oni mogu pomoći u otkrivanju individualnog rizika za rak. Također ćemo razgovarati o praktičnim koracima koje možete poduzeti kako biste bolje razumjeli svoj genetički profil i smanjili rizik od razvoja raka. Pridružite nam se kako bismo zajedno istražili ovu važnu temu i naučili kako genetika može oblikovati našu budućnost u prevenciji i liječenju raka.

Na predavanje se možete prijaviti na sljedećoj poveznici

https://meet.zoho.eu/TEiC8xwAc3

Rezerviraj svoje mjesto na vrijeme!