Genom CancerScan

Analiza osobnog genetičkog rizika za nastanak raka

Genetički test za nasljedne oblike raka analizira DNK kako bi se utvrdile promjene ili mutacije u genima koje mogu povećati rizik od razvoja određenih vrsta raka. Ovi testovi su posebno korisni za ljude koji imaju obiteljsku povijest raka ili pripadaju populacijama s povećanim rizikom od određenih genetičkih mutacija te osobama koje proaktivno brinu o svome zdravlju

Analiza gena (BRCA 1 i BRCA 2 te još 60 drugih gena) povezanih s rakom dojke, jajnika, debelog crijeva i ostalih tipova nasljednog raka.

 

Otkrivanje rizika omogućuje jasne preventivne smjernice kako bi se rizik smanjio ili bolest otkrila u ranoj fazi.

Razgovarajte s liječnikom ili se javite za besplatne konzultacije kako bi dobili sve potrebne informacije.

Za koga je analiza?

Pojedince koji imaju pozitivnu osobnu ili obiteljsku povijest malignih oboljenja

Pojedince koje zanima genetička predispozicija za razvoj raka

Jednostavan postupak testiranja

Analize se vrši iz bukalne sluznice.

Rezulati stižu u roku od 3 do 4 tjedna.

Po primitku rezultata omogućen je razgovor s genetičarem.

Monogenska komponenta:

Odnosi se na specifične gene koji, kada su mutirani, značajno povećavaju rizik od raka. Na primjer, mutacije u genima BRCA 1 i BRCA 2 povećavaju rizik za rak dojke i jajnika. Mutacije u ovim genima su nasljedne i mogu se prenositi s generacije na generaciju.

Poligenska komponenta:

Odnosi se na prisustvo velikog broja genetskih varijanti, svaka s malim utjecajem na rizik za razvoj raka, ali zajedno mogu značajno povećati rizik za rak, što se izračunava poligenskim rizikom (PRS). PRS se koriste za klasifikaciju pojedinaca prema njihovom genetskom riziku.

Važno je razumjeti osobni genetički rizik za rak, jer preventivne mjere i ranije pretrage mogu smanjiti sveukupni rizik ili otkriti rak u ranijoj fazi, što može poboljšati šanse za uspješno liječenje.

Popis analiziranih gena

APC, ATM, BAP1, BARD1, BMPR1A, BRCA 1, BRCA 2, BRIP1, CDH1, CDK4, CDKN2A, (CDKN2Ap16(INK4A), CDKN2Ap14(ARF)), CHEK2, DDB2, DICER1, EPCAM, ERCC1, ERCC2, ERCC3, ERCC4, ERCC5, FANCA, FANCB, FANCC, FANCD2, FANCE, FANCF, FANCG, FANCI, FANCL, FANCM, GREM1, HOXB13, MEN1, MLH1, MRE11, MSH2, MSH6, MUTYH, NBN, PALB2, PMS2, POLD1, POLE, POLH, PTEN, RAD50, RAD51C, RAD51D, RB1, RET, SDHAF2, SDHB, SDHC, SDHD, SLX4, SMAD4, SMARCA4, STK11, TP53, VHL, XPA, XPC

Cijena: 560 EUR

NAZOVI