Veracity®test: Vrhunska tehnologija koja omogućuje iznimnu kvalitetu

Posted on 15.01.2024.

VERACITY® je neinvazivni prenatalni test (NIPT) nove generacije za otkrivanje fetalnih kromosomskih aneuploidija i mikrodelecija. Koristi inovativnu tehnologiju temeljenu na vrhunskom istraživanju i razvoju u molekularnoj genetici i bioinformatici. VERACITY® je dizajniran s posebnom pažnjom usmjerenom prema izbjegavanju nedostataka drugih NIPT-ova.

Medicover Genetics nedavno je objavio najnovije podatke vezane za kliničke izvedbe VERACITY® testa na 60 000 uzoraka:

*Pozitivna prediktivna vrijednost (PPV) predstavlja vjerojatnost da osoba koja ima pozitivan rezultat dijagnostičkog testa stvarno ima bolest ili stanje koje se ispituje; negativna prediktivna vrijednost (NPV) predstavlja vjerojatnost da osoba koja ima negativan rezultat dijagnostičkog testa stvarno nema bolest ili stanje koje se ispituje.

Velika prednost VERCITY® testa je mjerenje fetalne frakcije s neusporedivom točnošću. VERACITY® koristi informativne pozicije na kromosomima (lokuse) unutar ciljanih regija kromosoma koji omogućuju razlikovanje majčine DNK i fetalne DNK, a postupak ciljanog obogaćivanja omogućuje otkrivanje kromosomskih aneuploidija i mikrodelecija s vrlo visokom preciznošću.

Prema Međunarodnom društvu za prenatalnu dijagnostiku (engl. International Society for Prenatal Diagnosis, ISPD) i Američkom koledžu medicinske genetike (engl. American College of Medical Genetics, ACMG) NIPT je primarni prenatalni probir krvi za trudnice svih dobi.

Medicover Genetics vodeća je inovativna biotehnološka tvrtka aktivna u području razvoja, inženjeringa i pružanja in vitro genetičkih dijagnostičkih rješenja. Medicover Genetics koristi patentiranu metodu genetičke i bioinformatičke analize za razvoj novih testova i tehnologija za predviđanje, prognozu i prevenciju genetičkih bolesti koje se provode na Illumina platformi. Laboratoriji Medicover Genetics su akreditirani od strane CAP-a (engl. College of American Pathologists) i certificirani prema CLIA standardima (engl. Clinical Laboratory Improvement Amendments). Također, posjeduju ISO akreditacije i CE-IVD akreditacije što je preduvjet za sigurne, točne i pouzdane usluge genetičkog testiranja na međunarodnoj razini. VERACITY® test je dostupan u više od 45 zemalja.

Zašto je VERACITY® odličan izbor?

  1. PRECIZAN – Više od 99% za trisomiju 21
  2. SIGURAN – Nema rizika za majku i fetus jer se krv uzima neinvazivno.
  3. BRZ –Može se napravit od 10. tjedna trudnoće. Rezultati u roku od 7-10 radnih dana.
  4. POUZDAN – Ispitan je različitim multicentričnim studijama.

NAZOVI