Što je VERACITY® test?

VERACITY® test je neinvazivni prenatalni test nove generacije koji precizno otkriva trisomiju 21 (Downov sindrom) i trisomije kromosoma 18 (Edwardsov sindrom) i 13 (Patauov sindrom), kao i druge sindrome uzrokovane aneuploidijom X i Y kromosoma te najčešće mikrodelecijski sindrome.

VERACITY® test također pruža opciju utvrđivanja spola bebe. Test se može napraviti već od 10. tjedna trudnoće.

Test je siguran za majku i za bebu jer se izvodi jednostavnim vađenjem krvi majke. Primjenjiv je u jednoplodnim i blizanačkim trudnoćama.

Osjetljivost i specifičnost VERACITY® testa su dokazane u tri kliničke validacijske studije na stotinama uzoraka.

Kako funkcionira VERACITY® test?

VERACITY® test predstavlja neinvazivni prenatalni test nove generacije koji precizno mjeri i analizira fetalnu DNK iz krvi majke, kako bi se otkrila prisutnost aneuploidija i mikrodelecija kod fetusa.

Uzima se uzorak venske krvi majke te se uzorak analizira u najsuvremenijem Medicover laboratoriju.

Laboratorij izolira fetalnu DNK iz majčine krvi te ju analizira analitičkom i bioinformatičkom tehnologijom nove generacije.

Rezultati se šalju liječniku u roku od 4 do 7 radnih dana.

Uz svaku od opcija moguće je odrediti spola bebe.

Veracity® test koristi nenadmašnu tehnologiju koja omogućuje otkrivanje najčešćih kromosomskih aneuploidija i mikrodelecijski sindroma te mjerenje fetalne frakcije s neusporedivom točnošću.

 

JEDINSTVENE ZNAČAJKE VERACITY® TESTA

Ciljana analiza

 

VERACITY® je dizajniran za duboku analizu specifičnih genomskih regija čime se povećava preciznost i točnost.

Detaljna analiza

 

VERACITY® izolira fragmente DNK iz ciljanih regija na kromosomima od interesa i čita ih na iznimno visokoj dubini očitanja, poboljšavajući statističku točnost analize i povećavajući osjetljivost i specifičnost.

Točna analiza

 

Inovativni i akreditirani bioinformatički softver točno izračunava fetalnu frakciju što povećava robusnost i pouzdanost testa.

Koje su opcije Veracity® testa?

Analizira kromosome 13, 18 i 21 u fetalnom genomu, identificirajući kromosomske aneuploidije.

Rezultati su dostupni u roku od 4 do 7 radnih dana

Analizira kromosome 13, 18, 21, X i Y u fetalnom genomu, identificirajući kromosomske aneuploidije.

Rezultati su dostupni u roku od 4 do 7 radnih dana

Analizira kromosome 13, 18, 21, X i Y u fetalnom genomu, identificirajući kromosomske aneuploidije i DiGeorge sindrom (22q11.2), 1p36 delecijski sindrom, Smith-Magenis sindrom (17p11.2) i Wolf-Hirschhorn sindrom (4p16.3)

Rezultati su dostupni u roku od 4 do 7 radnih dana

NIPT nove generacije za sigurnu trudnoću

Neinvazivno prenatalno testiranje je važno jer pruža lak i precizan način da se beba testira prije rođenja na prisustvo najčešćih genetičke poremećaje, kao što je Downov sindrom.

Prije uvođenja neinvazivnog prenatalnog testiranja opcije za otkrivanje Downovog sindroma su bile:

Kombinirani probir koji podrazumijeva određivanje rizika da trudnica nosi dijete s nekim od najčešćih abnormalnosti kromosoma. Kombinirani probir se sastoji od ultrazvučne dijagnostike i biokemijske analize od 11. tjedna trudnoće te preciznost probira iznosi otprilike od 80 do 95% ovisno o vrsti abnormalnosti.

Invazivna prenatalna dijagnostika je visoke preciznosti te koristi invazivne metode (amniocenteza ili biopsija korionskih resica) i nose rizik od 0,5% za spontani pobačaj.

Sada VERACITY®  već od 10. tjedna trudnoće omogućuje neinvazivno prenatalno testiranje nove generacije koji ima značajno veću preciznost (>99%) i ne nosi rizik od gubitka trudnoće.

Popis analiziranih genetičkih poremećaja

Genetičke promjene uzrokovane su neželjenim promjenama u genomu koje se događaju tijekom začeća.

Veracity otkriva tri vrste genetskih stanja:

Autosomne aneuploidije: genetičke promjene koje se javljaju u parovima kromosoma 21, 18 i 13. Aneuploidije cijelog kromosoma mogu se odnositi na slučajeve u kojima kromosomi imaju dodatnu kopiju (trisomija) ili kopiju koja nedostaje (monosomija).

Aneuploidije spolnih kromosoma: genetičke promjene koje se javljaju u paru kromosoma 23, koji definira spol. Žene imaju dva X kromosoma dok muškarci imaju jedan X i jedan Y kromosom. Aneuploidije spolnih kromosoma nastaju kada postoje dodatne kopije X ili Y kromosoma ili nedostaje kopija X kromosoma.

Mikrodelecije: genetičke promjene uzrokovane gubitkom dijela kromosoma. Mikrodelecije karakteriziraju kongenitalne abnormalnosti i intelektualno oštećenje.  Simptomi variraju ovisno o veličini i mjestu mikrodelecije.

Siguran

Nema medicinskog rizika za trudnicu ni bebu

Precizan

> 99,9%

Brz

Dostupna od 10. tjedna trudnoće, a rezultati mogu biti dostupni unutra 7 radna dana

Obratite nam se s povjerenjem

Za sva vaša pitanja i upite stojimo na raspolaganju.