Savjetovanja

Osiguravamo stručna savjetovanja i podršku s ciljem maksimalnog iskorištavanja genetike u postizanju optimalnog zdravlja.  Savjetovanje daje informacije o tome kako određena genetička promjena može utjecati na vas i članove vaše obitelji. Tijekom konzultacija, imate priliku razgovarati o svojim genetičkim predispozicijama, nasljednim bolestima, ili drugim pitanjima vezanim za genetički profil.

Savjetovanje o genetičkim testovima i prevenciji bolesti

Pružamo informirane preporuke za genetička testiranja koja procjenjuju rizik od bolesti kod zdravih osoba, potičući pravovremene preventivne mjere radi smanjenja ukupnog rizika.

Genetičko savjetovanje

Genetičko savjetovanje je omogućeno u suradnji s Gineko Centrom. Savjetovanje podrazumijeva, ovisno o potrebi, preporuku za genetičko testiranje, objašnjenje značaja rezultata testiranja i pomoć u razumijevanju osobnog genetičkog rizika i rizika za članove obitelji.

Individualne konzultacije:

Tijekom razgovara se analiziraju se vaši genetske podaci kako bi vam pružili personalizirane preporuke.

 

 Analiza genetičkih podataka:

Interpretacija genetskih rezultata omogućuje uvid u nasljedne predispozicije i rizike.

 

Savjetovanje za osobe koje planiraju obitelj

Analiziramo obiteljsku povijest i pružamo detaljna objašnjenja genetičkih testova koji pomažu u procjeni rizika od prijenosa genetičkih bolesti na potomstvo te testova koji se mogu obaviti tijekom trudnoće. 

Savjetovanje za parove suočene s neplodnošću

Vršimo pažljivu procjenu potrebe za genetičkim testiranjem kako bi se identificirao uzrok poteškoća u začeću, ponavljajući spontanim pobačajima i/ili održavanju trudnoće.

 

Naš tim stručnjaka posvećen je pružanju kvalitetnih informacija i podrške u vezi s genetikom i zdravljem. Sa strašću prema genetici, mi smo tu da vam pružimo jasne, razumljive informacije o vašoj genetici te preporuke koje će vam pomoći u postizanju optimalnog zdravlja.

Stručni tim

Dr. sc. Tamara Žigman, dr. med, subspecijalist medicinske genetike

Dr. sc. Ivana Kolčić, dr. med, specijalist epidemiologije

 

Monika Logara Klarić, mag.biol.mol, molekularni biolog

 

 

Za dodatne informacije i pitanja slobodno nam se obratite!

Napomene:

Savjetovanja ne uključuju liječničke preglede.

NAZOVI